Få hjälp i hemmet

Vi bli attackerad med bilder och budskap hela dagarna. För en del framstår det som att du är en dålig person om du inte kan hantera hela vardagen själv. Familjen, huset, dina hobbies, din hälsa och trädgården ska du tackla samtidigt varenda dag. Det är en helt felaktigt och en standard som ingen ska försöka jobba mot. Istället ska du vara smart och göra en del saker själv, gärna de roligaste och överlämna de tråkigare delarna till andra. Hur kan du få mer hjälp i hemmet?

Familjen

Känner du att du är den enda som städar, handlar, lagar mat, går ut med hunden, klipper gräset och leker med barnen? Ha ett familjemöte och sätt nya regler. Skriv ett schema för hur saker och ting ska skötas. Förklara hur du mår och känner av att alla bördan ligger på dig och låt familjen komma med förslag hur ni kan dela på ansvaret.

Städningen

Det som alla tycker är tråkigast är nog städ och tvätt. Varför inte ta in Assista som sköter det åt dig? Med extra tillval kan de hantera tvätten och inte bara städar hemmet. Gör plats i budgeten för några städtimmar i månaden, det kanske räcker med ett städtillfälle per månad. Har du ett stort hus och flera barn kanske det är vettigare med varannan vecka eller varje om ekonomin tillåter.

Trädgården

Alla vill ha en fin trädgård, men alla orkar inte påta på i jorden flera gånger i veckan. Fråga runt i området och se om någon ungdom vill tjäna en slant. Du kommer säkerligen hitta fler än en som kan tänka sig att klippa gräset hos dig under sommaren mot betalning.