Planera en loppissemester

Om du älskar gamla ting och gillar att besöka loppisar och auktionshus, kan du planera en äventyrlig sommar med flera jakter och besök.

Undvik E4:an

Om du ska bila runt och leta fynd på gårdsloppisar är det bästa att ge sig ut under industrisemestern, alltså runt juli och början av augusti. Det finns massor med skatter i folks gamla lador och förråd som bara väntar på dig. Men du kommer inte att hitta dem om du åker längsmed E4. Du behöver åka in i små samhällen och ta omvägar för att hitta de lokala sommarloppisarna.

Boende

Boka in dina boenden redan innan du åker. Om du ska handla mycket under semestern är det bättre att boka hotellrum i olika städer än vandrarhem och motell. Du vill att dina prylar är i säkert förvar medan du är ute på stan eller nere i restaurangen och äter middag. Under sommaren kan du också hitta flera erbjudanden på hotell och spara flera hundra per natt.

Auktionshus

Vill du köpa antikviteter behöver du vara riktigt kunnig för att fynda på en loppis. Det är lättare att besöka de stora auktionshusen. Du kan även hitta auktioner online och endast åka till auktionshuset för att hämta dina varor.När du har planerat din rutt kan du läsa lokaltidningarna online, där brukar många lokala auktionshus annonsera när det är dags för gårdsauktioner och auktioner av dödsbon. Där kan du också göra stora fynd!

Möbler? Förråd och släpvagn

Om du planerar på att köpa möbler kan du hyra ett förråd för förvaring under semester till dess att du ska åka hem igen. När du ska åka hem kan du hyra ett släp som du får lämna i din egen stad och frakta hem dina saker. Även om det är lite besvärligt kommer du att spara pengar gentemot att boka frakt för alla individuella möbler.