Arrangera loppis

Hur kul är det inte att runt på loppisar under sommaren! Du ser loppisskyltar överallt, det kan vara hemma hos folk eller tillfälliga loppisar som arrangeras av föreningar eller företag. Även auktionshus kan fixa loppisar för föremål som inte passar in i en auktion. Vad sägs som att du startar en egen också?

Lokal

Om du inte vill ha loppisen i hemmet behöver du hitta en bra lokal. Alla gillar inte tanken på så många främlingar i hemmet eller den mängd städning som krävs när så många visats och går omkring i huset.Helst ska lokalen gå att korttidshyra och borde inte vara alltför kostsamt per månad. Med tanke på att loppisen bara ska vara öppen ett tag finns det ingen garanti för dess framgång, du vill ju inte spendera all vinst på att betala hyran.

Hemmet

Väljer du istället att offra plats i hemmet eller ditt garage blir det billigare men du måste vara redo att många människor springandes på din mark. Det blir som sagt mycket städning att ta hand om. Ett sätt att undvika det är att ta in en firma som gör det åt dig. Proffsen kan ta bort spåren att du ens har haft en loppis och du behöver inte göra någonting annat än att betala. Om du anlitar företag som exempelvis Nox kan de hjälpa dig oavsett om du behöver städ i hemmet eller i din lokal.

Saker

Ska du anordna en loppis behöver du prylar. Det är nog det lättaste problemet att lösa. Ett utrop på Facebook eller annons i tidningen om att du tar emot saker som annars ska slängas eller som bara samlar damm på vinn, brukar räcka långt. Själv har du möjligheten att göra en storrensning i hemmet och få iväg alla prylar du samlat på dig genom åren.

Tillstånd

Om du köper in saker för att sälja behöver du skatta för all försäljning. Du behöver inte skatta om du säljer donerade eller dina egna saker och om din försäljning för året understiger 50 000 kronor. För mer information kan du vända dig direkt till Skatteverket.